Print Friendly and PDF

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Lemon curd

Και δεν πετάς ΤΙΠΟΤΑ!!!

DSC_0017

Υλικά
4 ζουμερά λεμόνια(χυμό και ξύσμα)
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
4 αβγά

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά και βάζουμε πάνω σε χαμηλή
φωτιά να βράσουν για περίπου 10 λεπτά,ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το
μίγμα να πήξει ελαφρά.

DSC_0001

DSC_0003

Αδειάζουμε σε καθαρό βάζο περνώντας την κρέμα από ένα σουρωτήρι,
για να είναι εντελώς λεία και αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει.
Όσο κρυώνει το μίγμα δένει και γίνεται σαν μαρμελάδα.
Διατηρείται στο ψυγείο για τουλάχιστον μία βδομάδα.

DSC_0004

ΣΗΜ:Το lemon curd είναι μια κρέμα λεμονιού πραγματικά υπέροχη
όταν την ανακατέψουμε με γιαούρτι ή και παγωτό,αν την βάλουμε σαν
κρέμα σε τούρτες ή τάρτες, γέμιση σε cupcakes ή  ακόμη και πάνω
σε φρυγανισμένο ψωμί.

DSC_0025

Συνταγή του κ. Γιώργου Γεράρδου.

6 σχόλια:

  1. Μονο 4 υλικά, και ενα τελειο αποτέλεσμα! Θα τη δοκιμάσω και εγω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πανευκολη διαδικασία! Ευχαριστούμε θα δοκιμαστεί!! Μέχρι τώρα την έκανα με κρόκους μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ εύκολη, νομίζω δεν θα αντισταθώ, θα την χρησιμοποιήσω αύριο κιόλας σε cupcakes. Να είσαι καλά Αλεξάνδρα για τις υπέροχες συνταγές που μας προτείνεις, είσαι φοβερή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενα γλυκο φιλι για την πιο γλυκια εορταζουσα!!
    Χρονια Πολλα, χαρουμενα κ γλυκα!!
    Εβιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εβιτάκι μου γλυκό,
      πόσο πολύ σ'ευχαριστώ γλυκιά μου!!!!!!!!!!!!!!
      Να'σαι καλά να μου γράφεις πάντα τα ωραία σου και να με ταξιδεύεις εκει που μόνο ο νους μπορει να σε πάει!!!

      Σ'ευχαριστώ πολύ για όλα!!!

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα,
    μπορώ αυτή την κρέμα να την χρησιμοποιήσω σε lemon pie?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...