Print Friendly and PDF

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Λεμονάτο κατσικάκι με μελωμένες πατατούλες στο φούρνο

Πασχαλινό τραπέζι!!!

DSC_0030

Υλικά
11/2 με 2 κιλά κατσικάκι σε μερίδες
3/4 κούπας ελαιόλαδο
2 λεμόνια
λίγο ξύδι
3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
αλάτι,πιπέρι
λίγο δενδρολίβανο
1.500 γρ. πατάτες

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το αλάτι,το πιπέρι,το χυμό
από τα λεμόνια και το ξύδι.Ετοιμάζουμε το σκόρδο.

00

Αλείφουμε με το μείγμα του μπολ τις μερίδες του κρέατος.
Κάνουμε τρύπες εδώ κι εκεί στην επιφάνεια και βάζουμε μέσα το σκόρδο.

DSC_0023

Απλώνουμε σε ταψί τις πατάτες μας κομμένες σε κομμάτι.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα του μπολ και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Πασπαλίζουμε με το δενδρολίβανο.
Βάζουμε τα κομμάτια από το κρέας πάνω στις πατάτες.

DSC_0024

Σκεπάζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω για μία ώρα.
Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε,για άλλη περίπου μία
ώρα,στους 180 βαθμούς C, μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα το φαγητό.

DSC_0033
Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

DSC_0031

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...