Print Friendly and PDF

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Γαλατόπιτα

Εύκολα και νόστιμα!

DSC_0069


Υλικά
8-9 φύλλα κρούστας
1/2 κούπας βούτυρο

για την κρέμα
4 κούπες γάλα(το έχουμε ζεστάνει καλά)
2 κ.σ. κορν φλάουρ
2 βανίλιες
1/2 κ.γ. κανέλα
4 αβγά
1 κούπα ζάχαρη

άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι με διάμετρο 30 εκ. σουρώνουμε και αραδιάζουμε τα
φύλλα μας το ένα δίπλα στο άλλο.

DSC_0034

Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω στα φύλλα.

DSC_0036

DSC_0037

Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο,που στο μεταξύ έχουμε προθερμάνει
στους 180 βαθμούς C , με αντιστάσεις πάνω κάτω και ψήνουμε για περίπου
μισή ώρα ή μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα τα φύλλα στην επιφάνεια.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας εκτός από το γάλα
και τα ανακατεύουμε καλά.

DSC_0035

Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα,ανακατεύοντας ταυτόχρονα γρήγορα το
μείγμα,ώστε να ζεσταθούν τα αβγά χωρίς να “ψηθούν”.

DSC_0042

Όταν είναι έτοιμα τα φύλλα,περιχύνουμε με την κρέμα.

DSC_0043

DSC_0044

Βάζουμε πάλι το ταψί στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο της πίτας
για άλλα 30 λεπτά.

DSC_0066

Όταν είναι έτοιμη,αφήνουμε λίγο να σταθεί και πασπαλίζουμε με άχνη
και κανέλα.

DSC_0087

Σερβίρουμε σε κομμάτια.

DSC_0071

Συνταγή της Β. Αλεξιάδου.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...