Print Friendly and PDF

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Κέικ κολοκυθιού με Cranberries

Απόλαυση στο κόκκινο!!!

DSC_0033


Υλικά
115 γρ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό ή 1/2 κούπας σπορέλαιο
1 1/4 κούπας αλεύρι
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κούπα Cranberries
2 μεγάλα αβγά
1/2 κούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 βανίλιες
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
1 κούπα τριμμένα(στη λεπτή μεριά του τρίφτη) και πολύ καλά στυμμένα κολοκυθάκια


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα μαζί τα υλικά,εκτός από τα Cranberries,
με σύρμα.

DSC_0008

Προσθέτουμε και τα Cranberries.Τα ενσωματώνουμε και αυτά ανακατεύοντας
απαλά με σπάτουλα μέσα στο μείγμα.

DSC_0009

Αδειάζουμε το μείγμα με καλά βουτυρωμένη φόρμα με διαστάσεις 22x11εκ..

DSC_0010

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C, με
αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου μία ώρα και ανάλογα πάντα με το φούρνο.

DSC_0031

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί 15 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Σερβίρουμε.

DSC_0034

Συνταγή από τη φίλη μου Άννα Μαρία.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίο κεικ Αλεκα μου.
    Το κολοκυθι πρέπει να το δοκιμάσω σε κέικ κάποια στιγμή. Και ο συνδυασμός με τα κρανμπερις πρέπει να είναι πολύ καλό.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...